X
تبلیغات
غذا کده

عذرخواهی

ببخشید چند روزیه روش پخت غذایی رو نگذاشتم

آخه یا خونه نبودیم و جایی دعوت بودیم یا وقتی هم که خونه بودیم از همون غذاهای معمولی که همتون بلدید درست کرده بودم و چون تصمیمم این بوده که اینجا فقط غذاهای خاص رو بنویسم برای همین اونها رو ننوشتم

هر چند یکی دو تا از این غذاها به نظر کسایی که خوردن خیلی خوشمزه و خاص شده بود ولی هر چی فکر کردم نتونستم بفهمم چرا و چه جوری خاص شده بودن که اینجا بنویسم ;)

سعی می کنم بعد از تعطیلات عید فطر بیشتر غذاهای خاص درست کنم و روش تهیه اش رو براتون بنویسم

تعطیلات به همتون خوش بگذره

:)

چی کار کنیم قارچ خوشمزه تر شه؟

به یکی از دوستای خوبم قول داده بودم که یه روشی رو بگم که قارچ خوشمزه تر شه

امروز می خوام به قولم عمل کنم

قارچ موقع پختن آب می ندازه و باعث می شه طعم خوبی پیدا نکنه برای خوشمزه شدن قارچ روشی که من بلدم اینه که قارچ رو که برش زدم توی یه ماهی تابه بدون روغن روی حرارت تفت می دم و مرتب هم می زنم تا نسوزه ترجیحا حرارتش کمتر باشه بهتره تا قارچ ها آب بندازن وقتی قارچ ها آب انداخت حرارت گاز رو بیشتر می کنم تا کل آب تبخیر شه

بعد یه مقدار کره توی ماهی تابه می ندازم و قارچ ها رو توی کره تفت می دم و بهش آبلیمو می زنم

این جوری خیلی خوشمزه می شه و حالا می شه این قارچ رو توی هر خوراکی که خواستین اضافه کنین

یه نکته دیگه:

اگه خواستین قارچ خام رو چند روزی توی یخچال نگه دارین برای اینکه سیاه نشن قارچ ها رو توی آبلیمو و نمک بخوابونین و بعد از یک ساعت قارچ ها رو در بیارین و توی یک ظرف دربسته توی یخچال نگهداری کنید این جوری دیگه سیاه نمی شه


مرغ ترش

این غذا شبیه یه غذای شمالی و بسیار خوشمزه است و طبیعتا ترش برای اونهایی که عاشق طعم ترشن

امیدوارم لذت ببرین، هم از درست کردنش و هم از خوردنش ;)

مواد لازم : 

گوشت سینه مرغ یا بوقلمون

ناردون (انار ترش دون شده)

رب انار

آب نارنج

جعفری - تره - گشنیز به نسبت مساوی خرد شده (بهتر است سبزی ها را تا حد امکان خرد کنید و اگه با چاقو سخته با چرخ گوشت سبزی ها را چرخ کنید)

پیاز

روغن

طرز تهیه:

سینه مرغ یا بوقلمون رو به اندازه های کوچک برش بزنید و با مقدار پیاز متناسب و آب و نمک و ادویه و آب نارنج بگذارید بپزد

در یک قابلمه دیگر یک عدد پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و پس از اینکه طلایی شد سبزی های خرد شده را به آن اضافه کنید و خوب در روغن تفت دهید تا رنگ آن تیره شود سپس ناردون و رب انار به آن اضافه کنید و بعد از اینکه مواد به خوبی با هم مخلوط شد آب مرغ یا بوقمون پخته شده را به آن اضافه کنید و حرارت گاز را کم کنید تا بپزد در این مرحله می توانید تکه های مرغ یا بوقلمون را هم در مواد بریزید تا مزه دار شود اما توصیه می کنم که گوشت مرغ یا بوقلمون نپخته را در این مواد نگذارید تا بپزد چون طعم خوبی نمی گیرد.

میزان ترشی رب انار یا آب نارنج یا حتی ناردون به ذائقه خودتان بستگی دارد و اگر مزه ملس را بیشتر می پسندید می توانید مقداری شکر هم به غذا اضافه کنید تا ترش و شیرین شود.

امیدوارم از این غذا لذت ببرید.


برچسب‌ها: غذای شمالی, مرغ ترش, مرغ, بوقلمون

قارچ شکم پر

برای درست کردن این غذا قارچ های درشت مورد نیازه

ساقه و پرزهای سیاه داخل قارچ رو خالی کنید و اون ها رو توی آبلیمو و نمک بخوابونید این کار برای اینکه قارچ ها سیاه نشن مفیده

برای درست کردن مواد داخل قارچ ها پیاز خرد شده رو در روغن سرخ کنید و گوشت چرخ کرده ، ادویه و آب نارنج و زرشک اضافه کنید

می تونید داخل مواد پنیر پیتزا هم بریزید اما من ترجیح می دم که از پنیر پیتزا توی غذا استفاده نکنم

مواد را داخل شکم قارچ ها بریزید و روی آن یک لایه پنیر پیتزا بگذارید (البته من پنیر پیتزا نمی گذارم) و قارچ ها را داخل فر بگذارید حدود نیم ساعت بعد غذا آماده است.

اگر خواستید می تونید قبل از اینکه شکم قارچ ها رو پرکنید آنها را در فر بگذارید تا آب قارچ ها گرفته بشه.

امیدوارم از خوردنش لذت ببرید

راستی من تهیه این غذا رو از زن عموم یاد گرفتم که جا داره همین جا ازشون تشکر کنم ;)


برچسب‌ها: غذای ابتکاری, قارچ

مجدره

این یه غذای سبکه و برای وقتی که از خوردن گوشت و مرغ خسته شدین غذای مناسبیه پختنش هم فوق العاده راحته

یک پیمانه عدس و نیم پیمانه گندم رو با حدود 2- 3 قاشق پیاز داغ با نمک و فلفل و ادویه کاری با مقداری آب می پزیم و انتهای پخت دارچین و آبلیمو بهش اضافه می کنیم

چون گندم دیرتر می پزه اول گندم رو توی قابلمه می ریزیم و بعد از اینکه تقریبا پخت عدس رو اضافه می کنیم

بهتره هم عدس و هم گندم رو از قبل بخیسونید

مقدار آب این غذا رو به اندازه ای اضافه کنید که در نهایت بعد از پخته شدن هیچ آبی نداشته باشه.

این غذا با ماست و خیار خیلی می چسبه.


برچسب‌ها: غذای عربی, غذای سبک

چند نکته مفید برای پختن مرغ

خیلی ها از بوی زخم مرغ شکایت می کنند و بعضی ها به خاطر همین مرغ دوست ندارند و نمی خورن برای همین تصمیم گرفتم چند تا نکته که می تونه این بوی زخم رو از بین ببره رو براتون بگم:

1) اضافه کردن پیاز به مقدار مناسب و متناسب با مقدار مرغ

2) سرخ کردن مرغ قبل از پختن

3) اضافه کردن ادویه مناسب به خصوص دارچین

4) اضافه کردن ترشی به مرغ در حال پختن ( آب نارنج از همه بهتره به خصوص اگه از همون اول اضافه بشه تاثیرش بیشتر می شه)

5) پختن مرغ با آب کم به خوشمزه شدنش کمک می کنه

6) گاهی هم می شه هل اضافه کرد به خصوص برای پختن پرنده هایی مثل اردک که بوی زخم بیشتری دارند

تمام این مواردی که گفتم برای پختن همه پرنده ها قابل استفاده است و برای پرنده هایی که بوی زخم بیشتری دارند لازمه همه موارد رو با هم در نظر گرفت

یه روز برای از بین بردن بوی زخم ماهی هم براتون می گم

امیدوارم براتون مفید بوده باشه



برچسب‌ها: مرغ, بوقلمون

قیمه ریزه با بادام هندی

این غذا ابتکار خودمه البته از قیمه ریزه نخودچی ایده گرفتم (برای همین اسمش رو شبیه همون گذاشتم) اما مزه اش خیلی با قیمه ریزه نخودچی متفاوته و باید اعتراف کنم که خیلی خوشمزه تره ;)

روش پختش شبیه قیمه ریزه نخودچیه به جای آرد نخودچی، بادام هندی آسیاب شده می ریزیم

پودر بادام هندی را هم با همون نسبت 1 به 5 به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم

این غذا خیلی سریع آماده می شه و باید سعی کنین که موقع پختنش زیاد هم نزنین چون خیلی نرمه و ممکنه از هم وا بره


برچسب‌ها: غذای ابتکاری

قیمه ریزه نخودچی

این غذا خیلی ساده است و سریع آماده می شه

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده - آرد نخود چی - رب گوجه فرنگی - پیاز - نمک و ادویه 

در یک ظرف گوشت و آرد نخودچی را با هم مخلوط می کنیم به این صورت که آرد نخودچی را به مقدار کم به گوشت اضافه می کنیم و با هم خوب مخلوط می کنیم و سپس مقداری دیگر آرد اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم و این کار را تا وقتی که بتوان آرد را در گوشت بدون نیاز به اضافه کردن آب مخلوط کرد ادامه می دهیم ( تا جایی که آرد به خورد گوشت بره) می دونم توضیحش سخته اما اگه یه بار درست کنین دستتون میاد.

حدودا برای هر 500 گرم گوشت حدود 100 گرم آرد نخودچی لازمه

بعد از مخلوط کردن گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی به آن نمک و فلفل اضافه میکنیم و خوب مخلوط می کنیم و از مخلوط بدست آمده قلقلی درست می کنیم اندازه قلقلی ها دلخواهه ولی معمولا یه مقدار از قلقلی های معمول که با گوشت چرخ کرده درست می کنیم بزرگتره .

پیازهای خرد شده را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود زردچوبه و رب گوجه فرنگی و سپس قلقلی ها را با مقداری آب جوش به آن اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد حدود نیم ساعت دیگه غذا آماده است 


برچسب‌ها: غذای اصفهانی

مرغ با اسفناج

امروز می خوام یه طعم دیگه با مرغ رو معرفی کنم

البته شاید برای بعضی از شما دوستای خوبم تازگی داشته باشه و به نظرتون عجیب برسه که بشه با اسفناج غذای به این خوشمزه ای درست کرد

خوشمزه شدن این غذا یه لم خاص داره نترسین سخت نیست باید اسفناج رو خیلی خوب سرخ کنین چون اگه اسفناج ها خوب سرخ نشن بعد از پخته شدن طعم و بویی شبیه حنا می گیره که زیاد جالب نیست

اما اگه خوب سرخش کنین و به روشی که توضیح می دم آماده اش کنین غذای فوق العاده لذیذیه

مرغ رو با پیاز و نمک و زردچوبه و فلفل و آب نارنج و مقداری آب می پزیم 

یک عدد پیاز خرد می کنیم و توی روغن سرخ می کنیم و اسفناج های خرد شده رو به اون اضافه می کنیم و حسابی سرخش می کنیم تا رنگش تیره بشه بعد آب مرغ ها رو به اون اضافه می کنیم و می گذاریم با آب مرغ مدتی روی حرارت بمونه تا پخته شه فکر کنم نیم ساعت کافی باشه ولی بستگی به مقدار اسفناج هم داره

نمک و ترشی غذا رو تست می کنیم من دوست ندارم غذا کم نمک باشه معمولا غذاهام خوش نمک و کمی ترشه شما می تونید متناسب با ذائقه تون مقدار ادویه و نمک و ترشیش رو تنظیم کنین حدود 10 تا 15 دقیقه آخر پخت اسفناج ها مرغ ها رو هم بهش اضافه کنین تا مزه دار بشه

غذا آماده است نوش جان ;)


برچسب‌ها: غذای شمالی, اسفناج, مرغ, بوقلمون

بادمجان شکم پر

من عاشق این غذام برای همین می خوام به همه دوستای خوبم یادش بدم تا درست کنن و از خوردنش لذت ببرن

برای درست کردن این غذا باید از بادمجان های درشت استفاده کنین

مواد داخل شکم بادمجان هم گوشت چرخ کرده و پیاز و رب انار و ناردون (انار ترش دون شده و خشک شده)

بادمجان ها رو که پوست کندیم یه خراش عمودی روش ایجاد می کنیم که عمقش به اندازه یک سانت کمتر از عمق بادمجان باشه بعد نمک می زنیم و می گذاریم یکی دو ساعتی بمونه و آبش گرفته شه بعد توی روغن سرخ می کنیم بعد هم مواد شکم پر رو که توی روغن سرخ شده توی شکم بادمجان ها می ریزیم

به همین آسونی

اما فوق العاده لذیذ و خوشمزه


برچسب‌ها: غذای شمالی, بادمجان

کبه سرخ شده (با کمی تغییرات)

امروز برای اولین بار کبه درست کردم اعتراف می کنم که درست کردنش سخت بود اما خب ارزشش رو داشت

این هم یه غذای عربیه و خیلی خوشمزه و البته خیلی هم سنگین که باز هم باید مراقب باشین زیاده روی نکنین ;)

مواد لازم و طرز تهیه:

آرد گندم - گوشت چرخ کرده - پیاز خام رنده شده - گردو ریز شده و زرشک - نمک و فلفل و ادویه

به ازای هر 100 گرم گوشت چرخ کرده 150 گرم آرد گندم اضافه می کنیم و با کمی آب و پیاز رنده شده و نمک و فلفل و ادویه خوب مخلوط می کنیم و ورز می دهیم تا یه خمیر یک دست آماده بشه

حالا می رسیم به قسمت سختش

یه مقدار خمیر رو بر می داریم و یه استوانه توخالی باهاش درست می کنیم و یکی دو قاشق مخلوط زرشک و گردو خرد شده رو توی اون می ریزیم و اطراف استوانه رو خوب می بندیم تا موادش بیرون نریزه

بعد کبه های آماده شده رو توی روغن می اندازیم تا سرخ بشه 

حرارت زیر گاز رو کم می کنیم تا مواد گوشت و آرد به خوبی بپزه


البته مواد داخل کبه در اصل دونه انار شیرین و دنبه و گردو ئه که من یه مقدار تغییرش دادم چون از مزه دنبه خوشم نمیاد و الان هم چون فصل انار نیست از زرشک به جاش استفاده کردم شما می تونین از کشمش هم استفاده کنیم


برچسب‌ها: غذای عربی

بوقلمون و قوره

قصد دارم انواع طعم هایی که می شه با مرغ یا بوقلمون بدست آورد رو بهتون معرفی کنم البته اونهایی رو که خودم درست می کنم ;)

امروز بوقلمون رو با قوره پختم چند تا نکته داره که اونها رو در ادامه معرفی می کنم

سینه بوقمون و پیاز رو با مقدار مناسب آب و نمک و زردچوبه و فلفل روی حرارت گاز می گذاریم تا بپزد 10 دقیقه آخر قوره رو به آن اضافه کنیم و در انتها هم دارچین اضافه می کنیم

قوره رو نباید زود به موادمون اضافه کنیم چون خیلی زود می پزه و له می شه و شکلش رو از دست می ده

100 گرم قوره به ازای هر 300 گرم مرغ یا بوقلمون مناسبه بیشترش غذا رو خیلی ترش می کنه

امیدوارم از این طعم لذت ببرین

منتظر طعم های دیگه باشین ;)


برچسب‌ها: مرغ, بوقلمون

خوراک قارچ (بدون روغن)

این خوراک کالری کمی داره و برای افرادی که به تناسب اندامشون اهمیت می دن بسیار مناسبه و در ضمن خوشمزه و زیبا هم هست

ضمنا تهیه این خوراک خیلی آسونه و خیلی زود هم آماده می شه 


مواد لازم:

پیاز داغ 2 قاشق

گوجه فرنگی نیم کیلو

قارچ نیم کیلو

فلفل دلمه ای 3 عدد متوسط یا دو عدد بزرگ

رب انار ترش یک قاشق

نمک - فلفل قرمز - دارچین به مقدار لازم

نعنا خشک یک قاشق مربا خوری


روش تهیه:

2 قاشق پیاز داغ، گوجه فرنگی خرد شده، فلفل دلمه خرد شده، قارچ برش خورده را در یک قابلمه می ریزیم و نمک و فلفل و رب انار و نعنا خشک را به آن اضافه می کنیم و حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم گاز می گذاریم می توانیم نصفه لیوان آب جوش هم به آن اضافه کنیم ولی چون خود گوجه ها آب می اندازد نیازی به اضافه کردن آب نیست بعد از اینکه محتویات خوراک پخته شد دارچین را به آن اضافه می کنیم.

مراقب باشید این خوراک نباید مدت طولانی روی حرارت گاز باشد چون شکل و رنگ اصلی فلفل دلمه و قارچ تغییر می کند و خوراک تنوع رنگ خود را از دست می دهد.

امیدوارم از خوردنش لذت ببرین


برچسب‌ها: غذای سالم, قارچ, غذای بدون روغن, غذای ابتکاری

مکتوس (با کمی تغییرات)

امروز یه تجربه جدید توی اشپزی داشتم... :)

برای اولین بار البته با کلی ترس و لرز یه غذای عربی به اسم مکتوس درست کردم البته از اونجایی که خیلی به دستور آشپزی پایبند نیستم یه جاهاییش رو تغییر دادم ولی خوشبختانه خیلی خوب و خوشمزه از کار در اومد.


چند نکته در مورد این غذا:

1) این غذا یه غذای نسبتا سنگینیه برای همین مراقب باشین پرخوری نکنین ;)

2) کالری این غذا بالاست (قابل توجه اونهایی که حواسشون به کالری مصرفی روزانه شون هست) برای همین می تونین در صورتی که تمایل دارین این غذا رو درست کنین، یه جاهاییش رو تغییر بدین تا کالری های اضافه اش حذف بشه طوری که به طعم اصلی غذا هم لطمه ای وارد نشه البته من هنوز این کار رو نکردم ولی تصمیم دارم دفعه بعد که این غذا رو درست می کنم این تغییرات رو بدم . حتما نتیجه اش رو براتون می گذارم 


مواد لازم برای 2 تا 3 نفر:

پیاز 2 عدد

گوجه فرنگی 0.5 کیلو

بادمجان درشت به تعداد مورد نظر (2-3 عدد) (من برای هر نفر یک بادمجان درشت درنظر می گیرم)

گوشت چرخ کرده 300 گرم

رب گوجه فرنگی 2 قاشق

رب انار 1 قاشق

شیر 2 لیوان

ارده حدود نیم لیوان

نان خشک به مقدار لازم (از همون نون هایی که با آب دوغ خیار می خوریم)

روغن

نمک - فلفل - زردچوبه به مقدار لازم

همه این مواد رو بسته به ذائقه خودتون می تونید کم و زیاد کنین نترسین امتحان کنین


روش تهیه:

در یک ظرف یک عدد پیاز خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید و به آن زردچوبه اضافه کنید (زردچوبه رو زود اضافه نکنید چون باعث می شه تا زمانی که پیازها سرخ بشن زردچوبه ها بسوزن و طعمشون رو از دست بدن بهتره زرد چوبه رو وقتی اضافه کنید که پیازها نسبتا سرخ شده باشن)

بعد گوجه فرنگی های خرد شده ، رب گوجه و یک لیوان آب جوش را با مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و زیر گاز را کم کنید تا مواد سس خوب پخته شود.

در ظرف دیگری یک عدد پیاز خرد شده را با گوشت چرخ کرده در مقدار کمی روغن تفت داده و نمک و فلفل و زرد چوبه و رب انار به آن اضافه کنید و با مقدار کمی آب ( در حد نصفه استکان) بگذارید با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود.

بادمجان ها را پوست کنده و یک خراش با چاقو در یک طرف آن ایجاد کنید (شکم بادمجان) به آن نمک فراوان بزنید و بگذارید یکی دو ساعت بماند بعد بادمجان ها را در روغن سرخ کنید (حرارت سرخ کردن را طوری تنظیم کنید که بادمجان ها در حین سرخ شدن خوب پخته شود)

در یک قابلمه یا ماهی تابه با روغن زیاد نان های تکه تکه شده را سرخ کنید

در یک ظرف شیر و ارده را با هم مخلوط کنید و خوب به هم بزنید تا در هم حل شود (بهتر است شیر کمی گرم شده باشد)

بادمجان ها را از قسمتی که برش خورده بود باز کنید و مایه گوشت چرخ کرده را درون آن بریزید با دقت و احتیاط این کار رو انجام بدید که شکل و قیافه اش خراب نشه و بادمجان هم پاره نشه 

حالا به مرحله اصلی می رسیم... تزئین و سرو غذا

این غذا به صورت لایه لایه در ظرف سرو می شود ابتدا در لایه اول نان های سرخ شده را می چینیم بعد روی آن سس گوجه فرنگی که آماده شده را می ریزیم طوری که تمام سطح نان را بپوشاند لایه بعد مخلوط شیر و ارده است (به نظر من مخلوط شیر و ارده را طوری بریزید که در نهایت ترکیب رنگ قرمز و کرمی را در کنار هم داشته باشید این جوری خوش رنگ تر و جذاب تر می شه)

در لایه آخر هم بادمجان شکم پر رو به سلیقه خودتون روی مواد داخل ظرف تزئین کنید.

برچسب‌ها: غذای عربی, بادمجان